Top

BBBRASIL Personal Evil Eye Clear

50% Korting
  • BBBRASIL Personal Evil Eye Clear
  • BBBRASIL Personal Evil Eye Clear
€ 8,95
4,48
per stuk
Deze variant/kleur is momenteel uitverkocht.


BBBRASIL Personal Evil Eye Clear

Deze personal van BBBRASIL is naast het boze oog ook voorzien van het welbekende BBBRASIL amuletje en een muntje. De personal is uitgevoerd in edel staal (rvs) evenals het karabijn slotje wat eraan zit.

Het boze oog (evil eye) is een blik waarvan geloofd wordt dat hij anderen letsel kan berokkenen en zelfs in staat is om iemand te doden die erdoor getroffen wordt. Vooral kinderen, zwangere vrouwen en dieren zouden er gevoelig voor zijn.

Geloof in het boze oog kwam al voor in het Oude Griekenland en Rome, en werd ook gevreesd bij hindoes, islamieten, boeddhisten en joden.
Het geloof in het boze oog is erg sterk in het Midden-Oosten, Azië en Europa, vooral in het Middellandse Zeegebied. Veel schepen in dit laatste gebied worden op de boeg gesierd met een oog.

Het geloof in het boze oog verspreidde zich ook naar Noord-Europa, vooral in Keltische gebied. De oude Romeinen kenden het boze oog ook al, onder de naam oculus malus.

Het boze oog komt voor in de islamitische wereld (Arabisch: ayin harsha, in Turkije ook wel bekend als nazar). Dit moet gezien worden als een volkstraditie die door bepaalde stromingen binnen de islam verworpen wordt. In combinatie met een passage uit de Koran, zoals het Troonvers wordt het door anderen weer wel als een middel gezien om het kwaad te weren.

Ook in de joodse mythologie (ook wel bekend als ayin horeh in het Hebreeuws) is het boze oog terug te vinden.

Het boze oog wordt in verschillende landen in het Middellandse Zeegebied in vele vormen als souvenir aangeboden, zoals armbandjes, kettinkjes, oorbellen, boekenleggers en andere voorwerpen. 

Een symbool is een teken waarbij geen natuurlijke relatie bestaat tussen de representatie van het teken en de betekenis die het wordt toegekend.

Een symbool is dus een betekenis drager. Het heeft enerzijds een vorm of representatie, en anderzijds een betekenis. 

Het woord ‘symbool’ heeft zijn oorsprong in het Griekse zelfstandige naamwoord ‘symbolon’ of ‘sumbolon’, dat teken, kenteken of herkenningsteken betekent, en het werkwoord ‘symballoo’, dat ontmoeten, bijeenbrengen of vergelijken betekent. (Bron: Wikipedia)

Haak je Personal(s) aan je ketting, je armband, je tas of je sleutelbos. Succes gegarandeerd!Maten en gewicht van BBBRASIL Personal Evil Eye
Lengte: 1,2 cm
Breedte: 1,0 cm
Totale lengte incl. slotje: 3,9 cm
Gewicht: 4 gram


Stuur naar een vriend(in)
@
@
Generating captcha code